marți, 4 iunie 2013

Cum sa Faci Bani cu Magazinele Online

Magazinele online au devenit o modalitate utila prin care poti demara o afacere in domeniul online, dar selectarea nisei in care iti doresti sa activezi poate fi destul de dificila.
Fiecare magazin online are doua componente principale: un catalog in care sunt afisate produsele si care permite clientilor sa faca selectii si un mecanism specializat prin care clientii pot face plata pentru produsele achizitionate.

Poti afla cum se realizeaza un magazin virtual rapid daca vei tine cont de informatiile cuprinse in cadrul articolului, in randurile de mai jos.

Un catalog cu produse online poate fi la fel de simplu ca si o lista de produse afisate pe o pagina. Dar daca vrei ca potentialii clienti sa fie in masura sa selecteze mai mult de un produs la un momentdat, ai la dispozitie doua optiuni.

Metodea cea mai simpla este crearea unei pagini de comanda de tip Multiproduct, care permite clientilor sa introduca calitatea dorita langa fiecare produs pe care isi doresc sa il achizitioneze. Un singur buton etichetat finalizeaza comanda si conduc clientii catre pagina de plata. Selectiile nu mai pot fi schimbate atunci cand ai ajuns in acest punct.

In cazul in care magazinul online contine un numar mai mare de produse, vei dori probabil sa utilizezi un catalog cu un cos de cumparaturi, care poate aminti clientilor alegerile pe care le-au facut in timp ce navigheaza pe site.

In ceea ce priveste modalitatile de plata, exista trei optiuni pe care le ai ai la dispozitie: servicii de la persoana la persoana (P2P), servicii de plata cum ar fi PayPal sau Yahoo! PayDirect si serviciile care accepta plata cu cardul.
Serviciile P2P sunt ieftine  (taxele percepute sunt doar de maximum 2.9% din fiecare vanzare) dar presupune  inregistrarea cumparatorilor, ceea ce ar putea fi considerata o bariera in calea vizitatorilor.

Un alt aspect pe care ar trebui sa il ai in vedere se refera la tipul de bunuri pe care le vinzi si modalitatile prin care vor fi realizate vanzarile. Astfel, vei avea urmatoarele posibilitati:

Sa vinzi bunuri beneficiind de disponibilitatea acestora pe inventar 


Acesta este modul traditional de a face bani prin intermediul unui magazin online. A cumpara bunuri fizice direct de la producator, la pretul de fabricare, este mult mai ieftin decat in cazul in care ai cumpara de la unul dintre intermediari. Asadar, deschiderea unui magazin online in conditiile in care esti producatorul propriilor tale bunuri este una dintre solutiile cele mai recomandate.

Sa vinzi prin afiliere

Devenind un afiliat este foarte similar cu a fi curier, cu exceptia faptului ca nu vei avea nicio responsabilitate pentru bunurile vandute. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa atragi atentia cuiva asupra unui produs sau serviciu. 

In cazul in care acea persoana decide sa faca o achizitie, atunci si tu vei obtine un comision din vanzare. Odata ce vanzarea se realizeaza, tu nu mai ai niciun rol in acest sens. Fiind un afiliat este, de departe, modul cel mai simplu de a face bani. Din pacate metoda aceasta aduce si cel mai mic procent al profitului.

Exista o corelatie directa intre nivelul efortului pe care il depui in vinderea acestor produse si nivelul profitului generat de vinderea bunurilor. Riscurile mai mari aduc beneficii mai mari. De asemenea, ti-ai putea dori sa iei in considerare si scalabilitatea viitoare a afacerii tale. In modul acesta, iti vei da cu siguranta seama ca prin afiliere nu vei putea genera un nivel al profitului foarte mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu